-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16580 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

تقليد بر چند قسم است؟

تقليد بر چهار قسم است

1 – تقليد جاهل از جاهل يعني ناداني از نادان ديگري تقليد كند و به قول معروف « كوري عصاكش كور دگر شود » مانند مشركان و كافران زمان انبياء كه خود نادان بودند و از پدران نادان خود تقليد مي‎كردند. اين نوع تقليد طبق موازين اسلام و عقل نادرست و ممنوع است.

2 – تقليد عالم از عالم عالم كسي است كه خود صاحب نظر است. اگر صاحب نظري از عالم ديگري تقليد كند، صحيح نيست؛ چون اگر او عالم و داراي نظر و رأي هست، بايد فكرش را به كار بندد و از رأي و نظر خود استفاده كند و بنابراين، مجاز نيست از صاحب نظر ديگري تقليد كند. بدين دليل است كه در فقه گفته مي‎شود « بر مجتهد تقليد حرام است ».

3 – تقليد عالم از جاهل يعني عالم و صاحب نظري، رأي و فكر خود را رها كند و به حرف جاهل و نادان عمل كند؛ متأسفانه، اين نوع تقليد – كه بدترين نوع تقليد است – در دنياي امروز فراوان ديده مي‎شود، نمونه بارز آن « دموكراسي غربي » است كه در آن صاحب نظران در پي آراء مردم هستند و اگر نظريات توده مردم برخلاف رأي و نظر تخصصي خودشان هم باشد از آن تبعيّت مي‎كنند.

4 – تقليد جاهل از عالم يعني كسي كه درباره موضوعي آگاهي ندارد، بايد از متخصص آن فن پرسش و تبعيت كند؛ مثلاََ بيمار بايد به پزشك مراجعه كند؛ كسي كه مي‎خواهد ساختمان بسازد، بايد به مهندس ساختمان مراجعه كند و از تخصص و تجربه او استفاده كند؛ كشاورزي كه مي‎خواهد چاه آب حفر كند به مهندس زمين‎شناسي مراجعه مي‎كند و... و مردم بايد در مسائل شرعي و احكام فقهي به مراجع عظام تقليد مراجعه كنند. خلاصه اين كه تقليد جاهل از عالم به معناي رجوع به متخصص و كارشناسي و خبره است و اين مطلب در همه شئون زندگي جريان دارد و امري معقول است.




مثالهاي زيباي قرآن ج 1

حضرت آيت الله مكارم شيرازي

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.